Free Ermelo Bevrijdingsfeest

Page
Menu
News
You are here:   Home > VMTKV

VMTKV

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst (VMTKV) is vanaf 15 februari 2018 officieel aangemerkt als het eerste vrijwilligersorkest van de Koninklijke Landmacht, dat een convenant heeft met de Commandant Landstrijdkrachten.
De Inspecteur Militaire Muziek, waaronder alle Defensieorkesten vallen, heeft daartoe VMTKV beoordeeld op de muzikale- en marskwaliteiten, waarvoor het orkest glansrijk is geslaagd.

Het VMTKV bestaat uit louter vrijwilligers, die allen een speciale band hebben met Defensie. De muzikanten zijn actief dienende militairen, veteranen, oud-militairen of anderszins aan het Regiment Verbindingsdienst verbonden. Het huidige orkest is ongeveer 50 muzikanten groot en heeft vooral afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt.
Wekelijks repeteert het orkest op woensdagavond, o.l.v. dirigent Roger Ritzen en slagwerkinstructeur Peter Semmeling, op de Generaal Winkelman kazerne in Harskamp, waar het orkest een eigen gebouw beheert.

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst

De vele optredens zorgt voor een drukke en ambitieuze agenda.
In 2018 heeft dit orkest tijdens de Open European Championships in Rastede (DLD) een eerste prijs en de gouden medaille gewonnen in de discipline “mars” met als gevolg dat VMTKV nog meer gevraagd wordt.
Op 13 april is VMTKV te beluisteren en te bewonderen  tijdens het bevrijdingsfestival “Free Ermelo 2019”, waar ze op een van de podia een concert-uitvoering geven.
Het Bevrijdingsdefilé in Wageningen op 5 mei staat elk jaar op de muzikale kalender.
Op 29 juni 2019, de Nederlandse Veteranendag, geeft VMTKV acte de presence bij de nieuwe “Ridderzaal Taptoe”, waar ook veel andere militaire reünieorkesten aan deelnemen.
Vanaf het 4e kwartaal 2019 en geheel 2020 zal VMTKV een theatertour maken langs de theaters in heel Nederland met een muzikale productie in het teken van 75-jaar Bevrijding met het thema: “VERBONDEN IN VRIJHEID”.

Blaas- en slagwerk muzikanten die deze ambiance aantrekkelijk vinden, kunnen zich bij dit orkest aanmelden.
Je kunt je ook specifiek voor de theatertour aanmelden.

Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login